incassobureau vinden

Incassobureau nut.

Een incassobureau beschikt niet over wettelijke mogelijkheden zoals het beslag leggen op goederen om de openstaande schuld te regelen. Doorgaans kan ze niet meer dan jijzelf. Men zou zich kunnen afvragen of het dan wel nut heeft om een incassobureau in te schakelen. Het kan echter geen kwaad om eerst een incassobureau in te schakelen.

Het nut van een incassobureau.

Het inschakelen van een incassobureau kan wel degelijk nuttig zijn. Eerst en vooral als afschrikmiddel. Je laat weten aan je klanten dat het menens is en dat je zo snel mogelijk je openstaande vorderingen wilt innen. Daarnaast kennen incassobureau's ook meer truukjes om wanbetalers op andere gedachten te brengen. Wanbetalers die er een gewoonte van maken laattijdig of niet te betalen, zullen deze truukjes zeker kennen, maar intussen heb je wel signalen gegeven naar je klant toe.

toren van muntjesEen incassobureau zal dus in eerste instantie dienen om druk uit te oefenen op de persoon die schulden heeft. Daarnaast kan een incassobureau ook even de last verminderen van jouw schouders omdat zij alles zal overnemen tot zelfs de communicatie toe. In eerste instantie kan een incassobureau ook vragen aan de schuldenaar om te werken volgens een afbetalingsplan. Gaat de schuldenaar hierop in, dan zal het incassobureau dit ook opvolgen.

In eerste instantie zal een incassokantoor overgaan tot de minnelijke invorderingsprocedure. Dit houdt in dat ze aanmaningen verstuurd in jouw plaats in de hoop dat de debiteur hierop reageert. Als er een reactie komt, dan kan bijvoorbeel een afbetalingsplan worden voorgesteld. Dit zijn inderdaad zaken die je zelf kan doen, maar aanmaningen via een incassokantoor en zijn telefonisch contact met jouw niet-betalende klant levert natuurlijk extra druk. Levert deze procedure niets op, dan zal een evaluatie worden gemaakt.
Deze analyse zal je verder helpen om te beslissen welke verdere stappen ondernomen kunnen worden. Het is immers de bedoeling om de kosten zo laag mogelijk te houden om het maximale van de vordering te kunnen innen. In die zin heeft het incassobureau ook een adviserende functie.

Heel veel incassobureau's zullen samenwerken met advocaten en deurwaarders. Dit wil zeggen dat er enige automatisme is tussen verschillende partijen en dat kan een tijdbesparing opleveren!